מתכון לפאי תפוחים אישי

מתכון לפאי תפוחים אישי

6/1/2022
5 כוכבים (1 הצבעות)
...
מתכון לפאי תפוחים אישי – פאי תפוחים פריך, עסיסי וטעים במיוחד. במקום פאי תפוחים קלאסי, תוכלו להכין פאי אישי ממלוא בתערובת תפוחים עסיסית וטעימה.
רמת קושי
קל
מנות
10
זמן הכנה
½2 שעות
זמן עבודה
30 דקות
מטבח
אמריקאי
מצרכים

    לבצק:
    • 3/4 1 כוס (250 גרם) קמח
    • 1/2 כפית מלח
    • 1 כף סוכר
    • 155 גרם חמאה, קרה וחתוכה לקוביות
    • 1/3 כוס מי קרח (80 מ"ל) מוסיפים עוד במידת הצורך
     
    למילוי:
    • 3 תפוחים
    • 2 כפות חמאה (30 גרם)
    • 1/4 כוס סוכר (50 גרם)
    • 1/2 כפית קינמון
    • 1/4 כפית אגוז מוסקט (אופציונלי)
    • 2 כפות קורנפלור (16 גרם)
    • ביצה להברשה

הוראות הכנה

1.הכנת הבצק: מערבבים בקערה גדולה קמח, מלח וסוכר. מוסיפים את קוביות החמאה ובעזרת מערבל בצק מערבבים לכדי פירורים. שלב זה ניתן לבצע גם בעזרת מעבד מזון.
 
2. מוסיפים מים ומערבבים עד לאיחוד. לא ללוש את הבצק. 
 
3. מכסים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך שעה.
 
4. בינתיים מכינים את המילוי: מקלפים וחותכים את התפוחים לקוביות. 
 
5. בסיר עם תחתית עבה ממיסים חמאה. לאחר מכן מוסיפים את התפוחים החתוכים, סוכר, קינמון ואגוז מוסקט. מבשלים על אש בינונית עד שהתפוחים מתרככים, כ8-10 דקות. מסירים מהאש, מוסיפים קורנפלור, מערבבים ומניחים בצד לקירור.
 
6. מחממים את התנור ל190 מעלות.
 
7. על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעובי כ3 מ"מ. בעזרת חותכן עגול קורצים עיגולים בקוטר של כ10 ס"מ.
 
8. מניחים 1-2 כפיות של מילוי התפוחים במרכז העיגול. מברישים בביצה טרופה את שולי העיגול. מקפלים את העיגול מעל המילוי. אוטמים את הקצוות בעזרת מזלג. מקררים למשך 20-30 דקות.
 
9. מברישים את הפאי בביצה טרופה. עושים 2 חתכים בחלק העליון של כל פאי בעזרת סכין, מעל כל פאי מפזרים סוכר (אופציונלי).
 
10. אופים במשך 20-25 דקות או עד להשחמה. נותנים לפאי מעט להתקרר לפני ההגשה.

תגובות (0)
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות