עוגת גבינה ריקוטה ודבש

עוגת גבינה ריקוטה ודבש

21/12/2021
2.5 כוכבים (9 הצבעות)
...
מתכון לעוגת גבינה ריקוטה ודבש. עוגת גבינה רכה, חלקה ועשירה. המתכון אינו כולל גבינת שמנת בעלת אחוזי שומן גבוהים, לכן היא גם מעט "בריאה יותר" מעוגת גבינה רגילה. מתכון לעוגת גבינה פשוטה וקלה להכנה שכל אחד יכול להכין.
רמת קושי
קל
מנות
10
זמן הכנה
½1 שעות
זמן עבודה
20 דקות
מטבח
עולמי
מצרכים
    לקלתית:
    • 200 גרם פתי בר
    • 1/2 כוס (50 גרם) שקדים טחונים
    • 100 גרם חמאה מומסת
    • 1/2 כפית קינמון (אופציונלי)
     

    למילוי:

    • 900 גרם גבינת ריקוטה טרייה
    • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמנת מתוקה
    • 3/4 כוס (260 גרם) דבש
    • גרידה מלימון אחד
    • 1 כף מיץ לימון טרי
    • 2 כפות (15 גרם) קורנפלור
    • 2 כפיות תמצית וניל
    • 4 ביצים

הוראות הכנה
1. מחממים תנור ל160 מעלות.
 
2. במעבד מזון או בשקית "זיפלוק" מרסקים את העוגיות לכדי פירורים, מוסיפים שקדים טחונים, חמאה ומערבבים/מעבדים עד לאיחוד. משטחים על גבי תבנית בקוטר 23-24 ס"מ. אופים במשך 7-8 דקות, מניחים בצד בזמן שמכינים את המילוי.
 
3. בקערה גדולה מניחים ריקוטה ודבש, מערבלים עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים שמנת מתוקה, גרידת לימון, מיץ לימון, תמצית וניל ומערבבים. מוסיפים קורנפלור ומערבבים עד לאיחוד. מוסיפים ביצים, אחת בכל פעם, מערבבים עד לאיחוד לפני הוספת הביצה הבאה.
 
4. אוטמים את תחתית התבנית בנייר אלומיניום כך שמים לא יוכלו לחדור פנימה. מניחים את התבנית בתוך תבנית גדולה יותר ועמוקה מספיק. יוצקים את המילוי אל תוך תבנית העוגה ומעבירים לתנור שחומם מראש ל160 מעלות. יוצקים מים חמים אל תוך התבנית העמוקה שמסביב לתבנית העוגה (בזהירות כך שמים לא יפגעו בעוגה).
 
5. סוגרים את התנור ואופים במשך 50-60 דקות, עד שקצוות העוגה מתייצבות אך מרכז העוגה עדיין רוטט מעט. מכבים את התנור ומשיאירים את העודה בפנים למשך שעה. 
 
6. מוציאים את העוגה מהתנור, נותנים להתקרר לטמפרטורת החדר ואז מעבירים למקרר למשך 4 שעות לפחות.
תגובות (0)
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות