עוגת תמרים וטחינה

עוגת תמרים וטחינה

9/12/2021
4 כוכבים (2 הצבעות)
...
מתכון לעוגת תמרים וטחינה רכה, נימוחה וסופר טעימה. העוגה הזאת כל כך מפתיעה עם שילוב טעמים מדהים שכל אחד אוהב. העוגה קלה להכנה ומצריכה רק כ20 דקות עבודה. אז אם אתם אוהבים קינוחי עם טחינה או תמרים אתם חייבים לנסות את העוגה הזאת.
רמת קושי
קל
מנות
8
זמן הכנה
¼1 שעות
זמן עבודה
20 דקות
מטבח
מזרח תיכוני
מצרכים
    • 300 גרם תמרים מגולענים מזן מג'הול
    • 3/4 כוס (180 מ"ל) מים
    • 1 כף לימון
    • 60 גרם חמאה רכה
    • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר חום
    • 2 ביצים
    • 1/2 כוס (110 גרם) טחינה גולמית
    • 1 כוס + 2 כפות (155 גרם) קמח
    • 1 כפית סודה לשתיה
    • 1 כפית אבקת אפיה
    • 1/4 כיפת מלח
    • 1 כפית תמצית וניל
    • 1/4 כוס (30 גרם) אגוזי מלך קצוצים
    • 1-2 כפות שומשום (אופציונלי)
הוראות הכנה
1. מחממים תנור ל160 מעלות.  משטחים תבנית 20 ס"מ בנייר אפייה ומורחים את התחתית והצדדים בחמאה. מניחים בצד.
 
2. מכינים את מחית התמרים: בסיר קטן מניחים את תמרים, מים ומיץ לימון. מניחים את הסיר על גבי להבה גבוהה ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך 5-8 דקות, תוך כדי ערבוב, עד שהתמרים מאוד רכים ונוצרת מחית. מורידים מהאש ומניחים בצד.
 
3. אל קערה גדולה מנפים קמח, אבקת אפיה, סודה לשתיה, מוסיפים מלח ומערבבים. מניחים בצד.
 
4. בקערה נפרדת מקרימים את החמאה הרכה עם הסוכר. מוסיפים ביצים, אחת בכל פעם, מערבלים עד להטמעה. מוסיפים טחינה גולמית, מחית תמרים, תמצית וניל וטורפים עד לאיחוד. מוסיפים בהדרגה את הקמח ומערבבים עד לאיחוד.
 
5. יוצקים את הבלילה אל התבנית. מפזרים שומשום או לחילופים אפשר גם שקדים פרוסים.
 
6. אופים במשך 40-45 דקות או עד שמכינים קיס למרכז העוגה והקיסם יוצא יבש. נותנים להתקרר במשך 5-10 דקות בתוך התבנית, מחלצים מהתבנית ונונתים להתקרר באופן מלא.
תגובות (0)
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות