דאל עדשים הודי

דאל עדשים הודי

20/4/2023
3 כוכבים (7 הצבעות)
...
מתכון לדאל עדשים הודי – תבשיל עדשים בחלב קוקוס ותבלינים שמגישים עם אורז או נאן. תבשיל עדשים סופר טעים, קרמי, טבעוני וקל להכנה. מתכון מושלם לימי החורף הקרים או לכל עונה אחרת.
רמת קושי
קל
מנות
6
זמן הכנה
שעה
זמן עבודה
10 דקות
מטבח
הודי
מצרכים
    • 2 כפות שמן
    • 1 בצל קצוץ
    • 4-5 שיני שום, כתושות
    • 2 כפות ג'ינג'ר מגורר
    • 2 כפיות אבקת קארי
    • 1/2 כפית כמון
    • 1/2 כפית כורכום
    • מלח לפי הטעם
    • פלפל שחור לפי הטעם
    • 1 פחית רוטב עגבניות/עגבניות מרוסקות (400 גרם)
    • 3 כוסות מים (720 מ"ל)
    • 1 פחית חלב קוקוס (400 גרם)
    • 1 כוס עדשים ירוקות יבשות (190 גרם)
    • 1 כפית גראם מסאלה (אופציונלי)
    • 1-2 כפות כוסברה קצוצה (אופציונלי)
הוראות הכנה
  1. שוטפים את העדשים מתחת למים קרים ומניחים בצד.
  2. מחממים שמן בסיר רחב. מוסיפים בצל קצוץ ומטגנים על אש בינונית, עד להזהבה קלה, בערך 5-6 דקות. מוסיפים שום כתוש, ג'ינג'ר מגורר, אבקת קארי, כמון וכורכום. מבשלים 1-2 דקות.
  3. מוסיפים רוטב עגבניות, מים, חלב קוקוס, עדשים, מלח ופלפל שחור. מערבבים היטב, מביאים לרתיחה, ואז מכסים, מנמיכים לאש נמוכה ומבשלים במשך 30-40 דקות.
  4. העדשים צריכים להיות רכים והרוטב צריך להיות קרמי. אם סמיך מדי, מוסיפים עוד מים. אם דליל, מבשלים 10-15 נוספות (עם מכסה).
  5. בודקים את התיבול, במידת הצורך מוסיפים מלח/פלפל. מכבים את האש מוסיפים כוסברה קצוצה ומערבבים.
  6. מגישים עם אורז או נאן.

 

הערות:

  • ניתן להשתמש בכל סוג של עדשים.
תגובות (0)
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות