20/4/2023
3 כוכבים
(7 הצבעות)
...
מתכון לדאל עדשים הודי – תבשיל עדשים בחלב קוקוס ותבלינים שמגישים עם אורז או נאן. תבשיל עדשים סופר טעים, קרמי, טבעוני וקל להכנה. מתכון מושלם לימי החורף הקרים או לכל עונה אחרת.
מצרכים
- 2 כפות שמן
- 1 בצל קצוץ
- 4-5 שיני שום, כתושות
- 2 כפות ג'ינג'ר מגורר
- 2 כפיות אבקת קארי
- 1/2 כפית כמון
- 1/2 כפית כורכום
- מלח לפי הטעם
- פלפל שחור לפי הטעם
- 1 פחית רוטב עגבניות/עגבניות מרוסקות (400 גרם)
- 3 כוסות מים (720 מ"ל)
- 1 פחית חלב קוקוס (400 גרם)
- 1 כוס עדשים ירוקות יבשות (190 גרם)
- 1 כפית גראם מסאלה (אופציונלי)
- 1-2 כפות כוסברה קצוצה (אופציונלי)
הוראות הכנה
- שוטפים את העדשים מתחת למים קרים ומניחים בצד.
- מחממים שמן בסיר רחב. מוסיפים בצל קצוץ ומטגנים על אש בינונית, עד להזהבה קלה, בערך 5-6 דקות. מוסיפים שום כתוש, ג'ינג'ר מגורר, אבקת קארי, כמון וכורכום. מבשלים 1-2 דקות.
- מוסיפים רוטב עגבניות, מים, חלב קוקוס, עדשים, מלח ופלפל שחור. מערבבים היטב, מביאים לרתיחה, ואז מכסים, מנמיכים לאש נמוכה ומבשלים במשך 30-40 דקות.
- העדשים צריכים להיות רכים והרוטב צריך להיות קרמי. אם סמיך מדי, מוסיפים עוד מים. אם דליל, מבשלים 10-15 נוספות (עם מכסה).
- בודקים את התיבול, במידת הצורך מוסיפים מלח/פלפל. מכבים את האש מוסיפים כוסברה קצוצה ומערבבים.
- מגישים עם אורז או נאן.
הערות:
- ניתן להשתמש בכל סוג של עדשים.
האימייל שלך לא יוצג באתר