מתכון לסינייה בשר וחצילים

מתכון לסינייה בשר וחצילים

23/8/2023
5 כוכבים (1 הצבעות)
...
מתכון לסינייה בשר וחצילים שאתם חייבים לנסות! בשר רך, טעים ועשיר בטעמים, מצופה בשכבת טחינה קרמית ומעל מלא צנוברים ופטרוזיליה. מתכון קל להכנה שכל אחד יכול להכין בבית.
רמת קושי
בינוני
מנות
5
זמן הכנה
שעה
זמן עבודה
20 דקות
מטבח
מזרח תיכוני
מצרכים

    לתערובת הבשר:

    • 500 גרם בשר בקר/כבש טחון או שילוב של השניים
    • 1 חציל
    • מלח לפי הטעם
    • פלפל שחור לפי הטעם
    • 1-2 כפיות כמון
    • 1 כפית פפריקה
    • 1/4 כפית קינמון (לא חובה)
    • 1/2 כפית כורכום
    • 1 כפית סומק
    • 1 כף פטרוזיליה, קצוצה
    • 1 בצל קצוץ, מטוגן עד להזהבה

    לטחינה:

    • 1/2 כוס (125 גרם) טחינה גולמית
    • 1/2 כוס (120 מ"ל) מים
    • 2 כפות מיץ לימון

    לקישוט:

    • פטרוזיליה, קצוצה
    • צנוברים
הוראות הכנה
  1. מחממים תנור ל-225 מעלות.
  2. אופים את החציל: מחוררים את החציל בעזרת מזלג, מניחים אותו על גבי נייר אפייה וצולים 40-50 דקות, או עד שהוא מתרכך. מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר.
  3. בינתיים: במחבת מחממים 2-3 כפות שמן זית, מוסיפים בצל קצוץ ומטגנים עד להזהבה קלה.
  4. כשהחציל מוכן: מקלפים את הקליפה ומוציאים את ה"בשר". מסננים את הנוזלים ומניחים בצד.
  5. בקערה גדולה מערבבים בשר טחון, "בשר" חציל, בצל מטוגן, מלח, פלפל, כמון, כורכום, קינמון, פפריקה, סומק ופטרוזיליה קצוצה. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  6. מעבירים את תערובת הבשר לתבנית האפייה ומהדקים את תערובת הבשר לשכבה של 1 ס"מ.
  7. מכינים רוטב טחינה: בקערה מערבבים טחינה גולמית, מים ומיץ לימון. מערבבים עד לקבלת מרקם חלק. אם צריך, מוסיפים עוד מים.
  8. אופים 10 דקות. מוציאים את התבנית מהתנור, יוצקים על הבשר רוטב טחינה ומפזרים בצורה אחידה. מפזרים מעט צנוברים, מכניסים את התבנית לאפייה לתנור ואופים עוד 10-15 דקות.8.
  9. מוציאים את הסינייה מהתנור ומפזרים מעט פטרוזיליה קצוצה.
  10. מגישים ונהנים.
תגובות (0)
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות