נשיקות מרנג - מתכון כשר לפסח

נשיקות מרנג - מתכון כשר לפסח

9/1/2022
4 כוכבים (22 הצבעות)
...
מתכון לנשיקות מרנג – נשיקות מרנג קלילות, מתוקות ונמסות בפה. קינוח לעוגיות כשרות לפסח, ללא גלוטן וללא קמח. אם חשבתם שלהכין נשיקות זה קשה, אחרי שתנסו את המתכון הזה, תגלו שזה הרבה יותר פשוט ממה שחשבתם!
רמת קושי
בינוני
מנות
70
זמן הכנה
3 שעות
זמן עבודה
30 דקות
מטבח
עולמי
מצרכים
    • 3 חלבוני ביצה, מידה לארג' (100 גרם)
    • 1 כוס סוכר (200 גרם)
    • קורט מלח
    • צבע מאכל ג'ל (אופציונלי)
    • 1 כפית תמצית וניל

הוראות הכנה

1. מחממים תנור ל100 מעלות, מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה. מניחים בצד. 
 
2. מניחים את החלבונים בקערה גדולה או בקערת מיקסר. מוסיפים קורט מלח ומתחילים להקציף במהירות נמוכה ולאט לאט עוברים למהירות גבוהה. מקציפים עד לקבלת קצף לבן ואוורירי, לאחר מכן מוסיפים את הסוכר בהדרגה, כפית אחת בכל פעם, ממשיכים להקציף בין לבין.
 
3. לאחר הוספת הסוכר, ממשיכים להקציף עד קבלת קציפה מבריקה ויציבה.
 
4. מערבבים פנימה תמצית וניל. בשלב זה ניתן להוסיף  צבע מאכל לבחירתכם.
 
5. מעבירים את המרנג לשק הזילוף עם צנתר או לחילופין חותכים את קצה השק. במידה ורוצים שני צבעים ניתן להבריש את פנים השק בפסים של צבעי מאכל לפני שממלאים במרנג (ראו בסרטון).
 
6. מזלפים  נשיקות על נייר האפייה. לוחצים קלות על השק ולבסוף מעלים למעלה את שק הזילוף ליצרית הקצה.
 
7. מניחים את המגש בקומה האמצעית של התנור ואופים כשעה אחת, מכבים את התנור ומשאירים את התנור סגור במשך 1-2 שעות נוספות.

תגובות (1)
  • ע
    עדי
    20/9/2022

    במידה ונשאר לי מהקצפת ואין מקום בתבנית.. אפשר לשמור במקרר ולאחר מכן להכין ממנה עוד?

    הגב
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות