עוגת גבינה באסקית

עוגת גבינה באסקית

23/12/2021
4 כוכבים (5 הצבעות)
...
מתכון לעוגת גבינה באסקית – עוגת גבינה שנראית שרופה למראה, אך מבפנים היא קרמית, עשירה וטעימה בטירוף. עוגת גבינה מיוחד, וקלה להכנה, ללא אמבטיות מים וללא טכניקות מיוחדות. קינוח משולם לאוהבי עוגות גבינה, מושלם לשבועות או לכל אירוע אחר.
רמת קושי
קל
מנות
8
זמן הכנה
1 שעה
זמן עבודה
15 דקות
מטבח
ספרדי
מצרכים

    • ¾2 מיכלים (620 גרם) גבינת שמנת
    • ¼1 כוסות (250 גרם) סוכר
    • 4 ביצים גדולות
    • 1/2 כפית מלח
    • 2 כפיות תמצית וניל
    • 1 כוס (240 מ"ל) שמנת מתוקה
    • 4 כפות (30 גרם) קמח
הוראות הכנה
1. מחממים תנור ל200 מעלות. משמנים תבנית 24 ס"מ בחמאה. מרפדים את התבנית בנייר אפיה בתחתית ובצדדים כך שנייר האפיה יהיה גבוה יותר מדפות התבנית ב2-3 ס"מ. מניחים בצד.
 
2. בקערה גדולה, מערבלים גבינת שמנת וסוכר עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה. מוסיפים ביצים, אחת בכל פעם, טורפים עד לאיחוד לפי הוספת הביצה הבאה. 
 
3. מוסיפים תמצית וניל, שמנת מתוקה וטורפים עד לאיחוד.
 
4. מנפים פנימה קמח ומלח. מערבבים עד לאיחוד.
 
5. יוצקים את הבלילה אל התבנית. אופים במשך 45-50 דקות או עד שהעוגה משחימה מלמעלה אך עדיין מעט רוטטת במרכז. 
 
6. נותנים להתקרר לטמפרטורת החדר, אחר כך מעבירים למקרר למשך שעתיים לפחות.
 
7. מחלצים את העוגה מהתבנית, מורידים את נייר האפיה בזיהרות ומגישים.
תגובות (0)
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות