קרקר גרעינים | ללא גלוטן, דל פחמימות וטבעוני

קרקר גרעינים | ללא גלוטן, דל פחמימות וטבעוני

23/1/2022
3 כוכבים (4 הצבעות)
...
לוקח רק 5 דקות עבודה. הקרקר הזה מכיל גרעינים רבים בריאים ומזינים, ללא גלוטן (ללא קמח), דל פחמימות ומתאים לקיטו! הם מושלמים כחטיף בריא, או כחטיף עם כוס קפה או תה.
רמת קושי
קל
מנות
48
זמן הכנה
2 שעות
זמן עבודה
10 דקות
מטבח
עולמי
מצרכים

    • 1 כוס זרעי פשתן (150 גרם)
    • 1/3 כוס גרעיני דלעת (40 גרם)
    • 1/3 כוס שומשום (48 גרם)
    • 1/3 כוס גרעיני חמניות (45 גרם)
    • 1/3 כוס זרעי צ'יה (53 גרם)
    • 3/4 כפית מלח
    • פלפל שחור לפי הטעם
    • 1/2 כפית טימין/אורגנו
    • 1 כפית אבקת בצל
    • 1 כפית אבקת שום
    • 1/2 כפית אבקת פטרוזיליה
    • 1/3 1 כוסות מים (300 מ"ל)

הוראות הכנה
1. מערבבים בקערה גדולה את כל הזרעים עם התיבול. מוסיפים מים, מערבבים, מכסים בניילון ומכניסים למקרר לארבע שעות לפחות או למשך הלילה.
 
2. התערובת תתעבה ותהפוך לדביקה/ג'לי, זה בצק הקרקר.
 
3. מחממים תנור ל120 מעלות. מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה או על גבי משטח סיליקון.
 
4. מורחים את התערובת מעל המגש, ואז בעזרת סכין מסמנים מלבנים בגודל אחיד.
 
5. אופים את הקרקרים עד שהם שחומים ויציבים, כשעה וחצי.
 
6. מניחים להתקרר ומפרקים למלבנים.
 
הערות:
• ניתן להוסיף איזה תבלינים שרוצים וכמה שרוצים. עניין של טעם והעדפה בלבד.
תגובות (0)
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות