רחת לוקום | מתכון קל ומהיר

רחת לוקום | מתכון קל ומהיר

9/12/2021
4 כוכבים (4 הצבעות)
...
מתכון לרחת לוקום ביתי - איך מכינים את החטיף הטורקי המפורסם בבית. חטיף מתוק בעל מרקם במיוחד. מתכון מעולה לפסח, לימי הולדת או לחגים. זהו גם קינוח פרווה, קינוח ללא גלוטן וטבעוני.
רמת קושי
קל
מנות
20
זמן הכנה
1 שעה
זמן עבודה
1 שעה
מטבח
טורקי
מצרכים

    לרחת לוקום:
    • 3 כוסות (600 גרם) סוכר
    • 1/3 3 כוסות (810 מ"ל) מים, מחולק
    • 2 כפיות מיץ לימון
    • 1 כפית תמצית וניל
    • 2 כפות מי ורדים
    • 3/4 כוס (100 גרם) קונרפלור
    • צבע מאכל (אופציונלי)
     
    לציפוי:
    • 1/2 כוס (65 גרם) אבקת סוכר
    • 1/4 כוס (35 גרם) קורנפלור

הוראות הכנה

1. משמנים תבנית מרובעת בגודל 20 ס"מ מרפדים בנייר אפייה. משמנים גם את נייר האפייה. מניחים בצד..
 
2. בסיר גדול-בינוני מאחדים סוכר, 270 מ"ל מים ומיץ לימון. מניחים את הסיר על דבי להבה בינונית. מביאים לרתיחה וממיסים את הסוכר. מנמיכים את הלהבה, ומבשלים את הסירופ עד שמגיע לטמפרטורה של 112-115 מעלות. מורידים מהאש ומניחים בצד.
 
3. בסיר נפרד מאחדים את הקורנפלור ו¼2 כוסות (540 מ"ל) מים. מערבבים עד שלא נשארים גושים. מניחים את הסיר על גבי להבה בינונית, מבשלים, תוך כדי ערבוב מתמיד עד שהתערובת מגיעה לרתיחה ומסמיכה. 
 
4. כאשר התערובת סמיכה מאוד מוסיפים בהדרגה את הסירופ ומערבבים. מנמיכים לאש נמוכה, נותנים להתבשל במשל 45-60 קות, תוך כדי ערבוב מדי מספר דקות, עד שתהערובת מזהיבה מעט. 
 
5. מוסיפים צבע מאכל, מי ורדים ותמצית וניל. מערבבים היטב. יוצקים אל התבנית ומרוחים בצורה אחידה. נותנים להתקרר במשך 4 שעות לפחות.
 
6. בקערה או צלחת גדולה מערבבים את אבקת הסוכר עם הקורנפלור. מפזרים מעט מהתערובת על גבי משטח עבודה נקי או קרש חיתוך. מניחים את הרחת לוקום על גבי התערובת שפיזרנו וחותכים לריבועים קטנים. מכסים כל ריבוע בתערובת.
תגובות (2)
  • ר
    רויטל
    7/11/2023

    האם זו רחת שמתאימה לאפיית עוגיות?

    הגב
  • ל
    לאה
    22/3/2024

    איך שומרים את הרחת לקום?

    הגב
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות