צ'ילביר – ביצים בסגנון טורקי

צ'ילביר – ביצים בסגנון טורקי

27/12/2021
2 כוכבים (4 הצבעות)
...
מתכון לביצים בסגנון טורקי (צ'ילביר) – מנה מושלמת ומפנקת לארוחת בוקר. ביצים עלומות על מצע של יוגורט ומעל רוטב חמאה חמים בטעמים מעושנים.
רמת קושי
קל
מנות
2
זמן הכנה
15 דקות
זמן עבודה
15 דקות
מטבח
טורקי
מצרכים
    • 1 כוס (250 גרם) יוגורט
    • 1 שן שום, כתושה
    • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
    • 1 כף (15 גרם) חמאה
    • 1 כף פטרוזיליה/עירית/שמיר (קצוצה)
    • 2 ביצים לכל מנה (סה"כ 4 ביצים)
    • מלח לפי הטעם
    • פלפל לפי הטעם
    • לחם להגשה
הוראות הכנה
1. ממלאים סיר בגודל בינוני/גדול במים ומביאים לרתיחה.
 
2. בנתיים: בקערה מערבבים יוגורט, שן שום, עשבי תיבול, מלח ופלפל. מעבירים לצלחת הגשה ומניחים בצד.
 
3. מניחים את החמאה בסיר קטן, מוסיפים פפריקה וממיסים על גבי להבה נמוכה. כאשר המחאה נמסים מבלשים במשך 2 דקות נוספות. מורידים מהאש ומניחים בצד.
 
4. כאשר המים בסיר מגיעים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, שוברים את הביצים לקערה קטנה ומעבירים למים החמים (ביצה אחת בכל פעם), מבשלים במשך 4 דקות. מסננים.
 
5. מחלקים את היוגורט בין שתי צלחות הגשה. מניחים מעל כל צלחת ביצה עלומה ויוצקים מעט מהרוטב.
 
6. מגישים מיד.
 
הערות:
• המתכון מיועד ל2 מנות – 2 ביצים לכל מנה.
תגובות (0)
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות