17/12/2022
5 כוכבים
(1 הצבעות)
...
מתכון לעוף בסיר אחד עם תפוחי אדמה וגזר ברוטב דבש ושום. מתכון לירכי עוף שמאחד בתוכו כל כך הרבה טעמים נפלאים. מנה אחת, סיר אחד וכל מה שאתם צריכים בארוחה אחת: חלבון (עוף), פחמימות (תפוחי אדמה) וקצת שומן. אז אם אתם מחפשים מתכון קליל, טעים ושהוא קל לא מצריך שטיפת כלים רבה, זה בדיוק המתכון שאתם צריכים. עוף בסיר אחד על הגז.
מצרכים
למרינדה:
- 5 ירכי עוף
- 2 כפות שמן
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1-2 כפיות פפריקה
- 1 כפית אורגנו
למנה:
- 2 כפות שמן
- 1 בצל, קצוץ
- 450 גרם תפוחי אדמה, חתוכים לרבעים
- 3 גזרים, חתוכים גס
לרוטב:
- 1/4 כוס (60 מ"ל) רוטב סויה
- 1/4 כוס (85 גרם) דבש
- 3-4 שיני שום, כתושות
- 1 כוס (240 מ"ל) ציר עוף/ירקות
הוראות הכנה
- בקערה גדולה מערבבים שמן, מלח, פלפל, פפריקה ואורגנו. מוסיפים את העוף ומערבבים עד שהם מצופים היטב.
- בסיר רחב מחממים שמן. כאשר חם מוסיפים את העוף ומבשלים במשך 3-4 דקות מכל צד. כשהם מזהיבים ומבושלים, מסירים מהאש ומניחים בצד.
- לאותו סיר מוסיפים בצל קצוץ ומבשלים 2-3 דקות, מוסיפים תפוחי אדמה, גזר ומבשלים במשך 10 דקות.
- בינתיים מכינים את הרוטב: בקערה או בכוס מדידה מערבבים רוטב סויה, דבש, ציר ושום כתוש.
- יוצקים את הרוטב לסיר, מוסיפים את העוף ומבשלים במשך 5-10 דקות.
- אופציונלי: אופים את המנה בתנור למשך 5-10 דקות.
האימייל שלך לא יוצג באתר