עוגת גבינה אוראו

עוגת גבינה אוראו

2/11/2021
4 כוכבים (15 הצבעות)
...
עוגת גבינה אוראו ושוקולד לבן ללא אפיה. עוגה עשירה ומרשימה. מתאימה לימי הולדת ולחובבי עוגיות אוראו במיוחד! מתכון פשוט וטעים!
רמת קושי
קל
מנות
12
זמן הכנה
45 דקות
זמן עבודה
30 דקות
מטבח
עולמי
מצרכים

    לבסיס:

    • 28 עוגיות אוראו מופרדות (שומרים חלק מהעוגיות שטוחנים לשלב יותר מאוחר)
    • 80 גרם חמאה

    למילוי :

    • 3 כוסות (675 גרם) גבינת שמנת
    • 2 כוסות (480 מ"ל) שמנת מתוקה
    • 80 גרם סוכר
    • 1 כפית תמצית וניל
    • 10 גרם ג'לטין
    • 50 מ"ל מים קרים
    • 300 גרם שוקולד לבן
    • 6 עוגיות אוראו (אופציונלי)

    לקישוט:

    • 35 גרם מהעוגיות שטחנו בהתחלה
    • כוס (240 מ"ל) שמנת מתוקה
    • 20 גרם אבקת סוכר
    • 4 עוגיות אוראו לבנות
    • 4 עוגיות אוראו שחורות

הוראות הכנה

1. מפרידים  את 28 העוגיות . מכניסים את העוגיות למעבד מזון ומרסקים לפירורים, שומרים 6 כפיות בצד לציפוי. מוסיפים חמאה מומסת ומעבדים שוב.
 
2. מהדקים את הפירורים על גבי התחתית של תבנית קפיצית בגודל 24 ס"מ. מקררים בזמן הכנת המילוי.
 
3. מערבבים בקערה קטנה ג'לטין ומים קרים, ומניחים בצד כדי לתת לג'לטין לספוח את המים.
 
4. בקערה גדולה מניחים גבינת שמנת. ממיסים בזהירות שוקולד לבן קצוץ במיקרוגל  בפולסים של 20 שניות, עד להמסה מלאה, או על בן מארי. מניחים להתקרר במשך 15 דקות ומערבבים פנימה גבינת שמנת.
 
5. מכניסים למיקרוגל למשך 15 שניות את קערת הג'לטין, עד שהיא נמסה. ומוסיפים לתערובת גבינת השוקולד ומערבבים היטב.
 
6. מקציפים 2 כוסות שמנת מתוקה עד לקבלת קצפת יציבה. מקפלים מחצית מהקצפת לתערובת השוקולד-גבינה, לאחר ההטמעה, מקפלים בעדינות את יתרת הקצפת.
 
7. מרסקים 12 עוגיות אוראו שלמות, מוסיפים אותן לתערובת, מוסיפים את המילוי של עוגיות האוראו ומערבבים היטב.
 
8. יוצקים את המילוי על הבסיס ומפזרים אותו בצורה אחידה בעזרת מרית. מקררים למשך הלילה.
 
9. מפזרים מעל מהעוגיות המרוסקות שנשמרו לקישוט העוגה. מקציפים לקצפת יציבה 1 כוס שמנת מתוקה עם 20 גרם אבקת סוכר, מעבירים לשק זילוף. מקשטים את העוגה בקרם וב- 4 עוגיות שחורות ו-4 עוגיות לבנות.

תגובות (1)
  • א
    אביגיל
    26/9/2023

    אם כוס שמנת מתוקה זה 240 גרם אז איך 3 כוסות זה 675? זה אמור להיות 720 גרם.

    הגב
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות