קציצות צמחוניות – מתכון לקציצות ללא בשר

קציצות צמחוניות – מתכון לקציצות ללא בשר

25/1/2022
3 כוכבים (4 הצבעות)
...
מתכון לקציצות צמחוניות ללא בשר – אם זה נראה כמו בשר, מרגיש כמו בשר ויש לזה טעם של משר אז זה... לא בהכרח בשר! קבלו מתכון מושלם לקציצות צמחוניות מפטריות ושיבולת שועל שידהימו אותכם בטעמן. ניתן להגיש את הקציצות עם מטבל או לבשל ברוטב עגבניות.
רמת קושי
קל
מנות
8
זמן הכנה
2 שעות
זמן עבודה
30 דקות
מטבח
עולמי
מצרכים

    לקציצות:
    • 900 גרם פטריות
    • 1 בצל, קצוץ דק
    • 2-3 שיני שום, קצוצות
    • 2/3 כוס (60 גרם) שיבולת שועל דקה
    • 2 כפות פרמזן, מגורד
    • 2 כפות פטרוזיליה, קצוצה
    • 2 ביצים, בינוניות
    • מלח לפי הטעם
    • פלפל לפי הטעם
    • 2 כפיות כמון
    • 1 כפית טימין
    •  
    לרוטב העגבניות:
    • 1 בצל, קצוץ
    • 400 גרם רוטב עגבניות
    • בזיליקום טרי
    • 1 כפית אורגנו
    • מלח
    • פלפל

הוראות הכנה
1. קוצצים דק את הפטריות.
 
2. במחבת גדולה מחממים 2 כפות שמן זית. מוסיפים את הפטריות הקצוצות ומטגנים עד להשחמה, כ-10 דקות. במידת צורך מוסיפים עוד שמן. 
 
3. מוסיפים בצל קצוץ ומטגנים במשך 5-6 דקות, מוסיפים שום ומטגנים עוד דקה.
 
4. מסירים מהאש ומוסיפים שיבולת שועל, פטרוזיליה, פרמזן, מלח, פלפל, כמון, טימין ותבלינים נוספים אם רוצים. מערבבים היטב ומניחים להתקרר מעט. מוסיפים ביצים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
 
5. אם התערובת רטובה מדי, מוסיפים 1-2 כפות של קמח/פירורי לחם.
 
6. מכסים ומכניסים למקרר למשך שעה.
 
7. מחממים תנור ל190 מעלות.
 
8. יוצרים מהתערובת כדורים ומניחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
 
9. אופים במשך 15 דקות. ניצן גם לטגן את הקציצות.
 
10. בינתיים מכינים את הרוטב: במחבת מחממים על אש בינונית 2 כפות שמן זית, מוסיפים בצל קצוץ ומטגנים במשך 4-5 דקות, מוסיפים שום ומבשלים במשך דקה. מוסיפים רוטב עגבניות, מלח, פלפל, אורגנו, בזיליקום ו-1/2 כוס מים, מבשלים במשך דקה.
 
11. מוסיפים את הקציצות, מערבבים היטב, מבשלים מכוסה,  במשך 10-15 דקות.
תגובות (0)
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות