הוראות הכנה
1. קוצצים דק את הפטריות.
2. במחבת גדולה מחממים 2 כפות שמן זית. מוסיפים את הפטריות הקצוצות ומטגנים עד להשחמה, כ-10 דקות. במידת צורך מוסיפים עוד שמן.
3. מוסיפים בצל קצוץ ומטגנים במשך 5-6 דקות, מוסיפים שום ומטגנים עוד דקה.
4. מסירים מהאש ומוסיפים שיבולת שועל, פטרוזיליה, פרמזן, מלח, פלפל, כמון, טימין ותבלינים נוספים אם רוצים. מערבבים היטב ומניחים להתקרר מעט. מוסיפים ביצים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
5. אם התערובת רטובה מדי, מוסיפים 1-2 כפות של קמח/פירורי לחם.
6. מכסים ומכניסים למקרר למשך שעה.
7. מחממים תנור ל190 מעלות.
8. יוצרים מהתערובת כדורים ומניחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
9. אופים במשך 15 דקות. ניצן גם לטגן את הקציצות.
10. בינתיים מכינים את הרוטב: במחבת מחממים על אש בינונית 2 כפות שמן זית, מוסיפים בצל קצוץ ומטגנים במשך 4-5 דקות, מוסיפים שום ומבשלים במשך דקה. מוסיפים רוטב עגבניות, מלח, פלפל, אורגנו, בזיליקום ו-1/2 כוס מים, מבשלים במשך דקה.
11. מוסיפים את הקציצות, מערבבים היטב, מבשלים מכוסה, במשך 10-15 דקות.
האימייל שלך לא יוצג באתר