שיבולת שועל בין לילה סניקרס (Overnight Oats)
23/8/2023
5 כוכבים
(1 הצבעות)
...
מתכון נוסף לחובבי ארוחות הבוקר הבריאות – והפעם שיבולת שועל בין לילה בטעם סניקרס!
מצרכים
לשיבולת שועל:
- 1/2 כוס (45 גרם) שיבולת שועל עבה
- קורט מלח
- 1 כף זרעי צ'יה
- 1/4 כוס (70 גרם) יוגורט לבחירתכם
- 1/2 כוס (120 מ"ל) חלב לבחירתכם
- 1 כף חמאת בוטנים
- 1 כפית בוטנים קלויים, קצוצים
לקרמל:
- 2 תמרים מג'הול, מגולענים
- מים חמים
- 1 כף חמאת בוטנים
לשוקולד:
- 2-3 קוביות שוקולד מריר
- 1 כף חלב לבחירתכם
- בוטנים, קצוצים
הוראות הכנה
- מכינים את שיבולת השועל: בקערה או בצנצנת מערבבים שיבולת שועל, זרעי צ'יה, מלח ובוטנים קצוצים.
- מוסיפים חלב, יוגורט, חמאת בוטנים ומערבבים עד לאיחוד.
- מעבירים לצנצנת או לכוס ומכניסים למקרר לשעה.
- מכינים את ה"קרמל": מניחים 2 תמרים מגולענים בקערה, מכסים במים חמים ומניחים בצד ל-10 דקות. לאחר מכן, מעבירים את התמרים עם כף אחת ממי ההשריה לבלנדר, מוסיפים 1 כף חמאת בוטנים ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק ונראה כמו קרמל. הערה: ניתן לעשות את התהליך הזה ללא בלנדר על ידי ריסק התמרים עם מזלג.
- מורחים את ה"קרמל" על שיבולת השועל.
- מכינים את שכבת השוקולד: מניחים את השוקולד בקערה מתאימה למיקרוגל. מוסיפים 1 כף חלב. מחממים במיקרוגל למשך 15 שניות. לאחר מכן מערבבים עד להמסה וחלקה.
- יוצקים על שכבת הקרמל ומורחים בצורה אחידה.
- מקררים 4 שעות או לילה.
- לפני ההגשה מפזרים מעט בוטנים קצוצים (אופציונלי).
האימייל שלך לא יוצג באתר