פסטה ברטוב בולונז

פסטה ברטוב בולונז

11/6/2022
5 כוכבים (1 הצבעות)
...
מתכון לפסטה ברוטב בולונז (למעשה צורת ההגייה הנכונה היא בולונייז) – פסטה ברוטב עגבניות ובשר שאין מי שלא מכיר. המתכון הזה הוא המתכון הכי קרוב למתכון המקורי שתמצאו. מקור המנה הזאת הוא מבלוניה שבאיטליה. זאת מנה שמתאימה לאורחת ערב, ארוחת צהריים, שבתות ואמצע השבוע.
רמת קושי
בינוני
מנות
8
זמן הכנה
שעתיים
זמן עבודה
30 דקות
מטבח
איטלקי
מצרכים
    • 2 כפות שמן זית
    • 1 בצל קצוץ
    • 2 גזרים חתוכים לקוביות
    • 3 גבעולי סלרי קצוצים
    • 900 גרם בשר בקר טחון
    • 4 כפות רסק עגבניות
    • 3/4 כוס יין לבן/אדום (180 מ"ל)
    • 800 גרם רוטב עגבניות
    • מלח לפי הטעם
    • פלפל לפי הטעם
    • 2 כפיות טימין
    • 2 כפיות רוזמרין
    • 3 כוסות מים (720 מ"ל)
    • 350 גרם פטוצ'יני/טליאטלה או כל פסטה לבחירתכם
הוראות הכנה
  1. לרוטב בולונז: בסיר גדול מחממים 2 כפות שמן זית. מוסיפים בצל קצוץ ומטגנים במשך 5 דקות. מוסיפים את קוביות הגזר והסלרי הקצוץ, מבשלים 3-4 דקות, עד לריכוך.
  2. מוסיפים את הבשר ומטגנים על אש גבוהה תוך כדי ערבוב עד שהבשר שחום. מוסיפים את היין ומבשלים במשך 4-5 דקות, עד שהאלכוהול מתאדה.
  3. מוסיפים רסק עגבניות, מלח, פלפל, טימין, רוזמרין ומבשלים במשך 2 דקות.
  4. מוסיפים רוטב עגבניות ומים, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה. מנמיכים לאש נמוכה ומבשלים במשך שעה לפחות, תוך כדי ערבוב מדי פעם. ניתן לבשל גם מספר שעות, כך הטעם הופך לעמוק יותר.
  5. בינתיים מכינים את הפסטה: לסיר גדול עם מים, מוסיפים 1 כף מלח ומביאים לרתיחה.
  6. מוסיפים את הפסטה ומבשלים לפי הוראות היצרן.
  7. מוסיפים את הפסטה לרוטב ומערבבים היטב. אם הרוטב סמיך מוסיפים מעט ממי הבישול של הפסטה.
  8. מגישים ונהנים!
תגובות (1)
  • א
    אלינור
    16/1/2024

    טעים אך פחות מתאים לארוחה עם ילדים - יש לזה טעם של "תגדל תבין"

    הגב
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות