3 קינוחים טבעוניים ללא אפיה

3 קינוחים טבעוניים ללא אפיה

22/12/2021
3 כוכבים (2 הצבעות)
...
3 קינוחים טבעוניים ללא אפייה שכל אחד יכול להכין בבית! חיתוכיות שיבולת שועל חמאת בוטנים ושוקולד, פאדג' טחינה וחיתוכיות תמרים. 3 קינוחים פרווה, פשוטים להכנה שמורכים ממצרכים בריאים. אם אתם מחפשים קינוחים בריאים וטבעוניים, המתכון הבא הוא בשבילכם.
רמת קושי
קל
מנות
8
זמן הכנה
40 דקות
זמן עבודה
20 דקות
מטבח
עולמי
מצרכים

    חיתוכיות שיבולת שועל חמאת בוטנים ושוקולד:
    • 200 גרם שיבולת שועל עבה
    • 140 גרם שמח שיבול שועל (שיבולת שועל טחונה)
    • 1 כוס (240 מ"ל) שמן קוקוס
    • 1/3 כוס (100 גרם) סירופ מייפל
    • 1/4 כפית מלח
    • 250 גרם חמאת בוטנים ללא סוכר
    • 280 גרם שוקולד מריר
    • 1 כפית תמצית וניל
     
     
    פאדג' טחינה:
    • 540 גרם טחינה גולמית
    • 160גרם סירופ מייפל/סילאן
    • 100 גרם שמן קוקוס מומס
    • 85 גרם פיסטוקים קלויים
    • 45 גרם שוקולד צ'יפס מריר
    • 2 כפות קוקוס טחון
    • 1 כפית תמצית וניל
    • קורט מלח
     
     
    חיתוכיות תמרים:
    • 180 גרם אגוזי מלך
    • 400 גרם תמרים מזן מג'הול (מגולען)
    • 2 כפות (30 גרם) חמאת בוטנים טבעית
    • 2 כפות (15 גרם) אבקת קקאו
    • 1 כף (15 גרם) שמן קוקוס
    • 1/2 כוס (45 גרם) קוקוס טחון
    • 1-2 כפות שומשום קלוי (אופציונלי)
    • 1 כפית תמצית וניל
    • 1/4 כפית מלח
הוראות הכנה
חיתוכיות שיבולת שועל חמאת בוטנים ושוקולד:
 
1. בקערה גדולה מערבבים שמן קוקוס, מייפל ותמצית וניל. מוסיפים  שיבולת שועל וקמח  שיבולת שועל ומערבבים עד לאיחוד.
 
2. מרפדים תבנית בגודל 20X25 ס"מ בנייר אפייה. משטחים 2/3 מתערובת שיבולת השועל על גבי תחתית התבנית ומעבירים למקרר בזמן שמכינים את המילוי.
 
3. מניחים את השוקולד וחמאת הבוטנים בקערה חסינת חום. מניחים מעל סיר עם מים חמים-מבעבעים (בן מארי) וממסימים עד שמקבלים תערובת חלקה. יוצקים מעל שכבת שיבולת השועל ומורחים בצורה אחידה.
 
4. מפזרים את יתרת תערובת שיבולת השועל ומעבירים לקירור לשעתיים לפחות.
 
5. מחלצים תהתבנית וחותכים לריבועים.
 
הערות:
• יש לשמור את החיתוכיות במקרר.
• אם אין לכם קמח שיבולת שועל, ניתן לטחון שיבולת שועל עבה לכדי קמח.
 
 
פאדג' טחינה:
 
1. מרפדים תבנית מרובעת (20X20) או מלבנית בגודל מקביל, בנייר אפייה ומניחים בצד.
 
2. בקערה גדולה מערבבים את כל המרכיבים לאיחוד מלא.
 
3. מעבירים את התערובת לתבנית. 
 
4. מקפיאים לשעתיים לפחות או עד שמייצב לחלוטין.
 
הערות:
• במקום פיסטוקים ניתן להשתמש באגוזים אחרים שאתם אוהבים.
• יש לאחסן במקפיא.
 
 
חיתוכיות תמרים:
 
1. מרפדים תבנית אפיה מרובעת בגודל 20 ס"מ בנייר אפייה ומניחים בצד.
 
2. במעבד מזון מניחים אגוזי מלך וטוחנים במשך 20-30 שניות עד לקבלת פירורים.
 
3. מוסיפים תמרים, אבקת קקאו, שמן קוקוס, חמאת בוטנים, קוקוס טחון, תמצית וניל ומלח. מעבדים עד לקבלת תערובת אחידה ודביקה.
 
4. משטחים את התערובת על גבי התבנית. מפזרים את השומשום ולוחצים מעט. מעבירים להתייצבות במקרר למשך 30 דקות.
 
5. מוציאים מהמקרר וחותכים לריבועים בגודל הרצוי.

תגובות (0)
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות