פלאפל

פלאפל

11/11/2021
4 כוכבים (23 הצבעות)
...
מתכון לפלאפל ביתי קריספי ופריך. הרבה יותר פשוט להכנה ממה שאתם חושבים וטעים ממש כמו בפלאפליות שאתם רגילים לקנות.
רמת קושי
קל
מנות
6
זמן הכנה
1 שעה ו15 דקות
זמן עבודה
20 דקות
מטבח
מזרח תיכוני
מצרכים

    • 400 גרם גרגרי חומוס יבשים – לא להשתמש בחומוס מקופסת שימורים!
    • 1 בצל קטן
    • 3-5 שיני שום
    • 1/2 צרור כוסברה
    • 1/3 צרור פטרוזיליה
    • 30 גרם פירורי לחם
    • ¼1 כפיות מלח
    • 1 כפית כמון
    • 1 כפית פפריקה
    • 2 כפיות סודה לשתיה
    • שמן לטיגון עמוק

הוראות הכנה

1. שמים את גרגרי החומוס בקערה גדולה, מכסים במים. שהמים יהיו כ 2-3 ס"מ מעל הגרגרים. משרים במשך לילה, שוטפים ומסננים.
 
2. במעבד מזון טוחנים בצל, שום, פטרוזיליה וכוסברה במשך כדקה. מוסיפים את גרגרי החומוס, מלח, פלפל, כמון, פפריקה, וסודה. מעבדים עד לקבלת מרקם חלק אך מעט גרגרי.
 
3. מעבירים את התערובת לקערה גדולה. מוסיפים פירורי לחם ומערבבים. מכסים בניילון ומקררים במשך שעה אחת.
 
4. אחרי שעה, יוצרים מהתערובת כדורי פלאפל קטנים.
 
5. מחממים שמן ל180 מעלות.
 
6. מטגנים את כדורי הפלאפל, 4-6 יחידות בכל פעם. מטגנים עד שהכדורים הופכים לזהובים-חומים וקריספיים. כ3-4 דקות. מעבירים לנייר סופג.

תגובות (0)
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות