הוראות הכנה
1. מחממים ציר ירקות על אש נמוכה.
2. הכנות: חותכים לקוביות קטנות את פטריות הפורטובלו והשמפיניון. בקערה קטנה מניחים את פטריות הפורצי'יני ויוצקים ציר ירקות מעל עד לכיסוי, נותנים לספוח נוזלים כ20 דקות ואז מסננים מהנוזלים ושומרים את הנוזלים. קוצצים דק את הבצל וכותשים את השום.
3. במחבת רחבה מחממים 3 כפות שמן זית, מוסיפים את הפטריות הקצוצות ומטגנים עד לריכוך, כ5 דקות, מוסיפים פטריות פורצ'יני, מתבלים במלח ופלפל ומטגנים עוד כ2-3 דקות. מעבירים לקערה ומניחים בצד.
4. באותה המחבת מחממים 2 כפות שמן זית וכף (15 גרם) חמאה, מוסיפים בצל קצוץ ושום כתוש, מטגנים על להבה בינונית עד לשקיפות, כ2-3 דקות. מוסיפים את האורז ומערבבים היטב עד לכיסוי מלא בשמן. מוזגים יין (בזהירות), מערבבים עד לספיגה מלאה. מוסיפים כחצי כוס ציר ומיד מתחילים לערבב, מערבבים עד לספיגה של הנוזלים ומוסיפים שוב כחצי כוס ציר. חוזרים על הפעולה מספרים פעמים. חשוב לערבב ללא הפסקה. מוסיפים את מי ההשרייה של הפטריות (הנוזל צריך להיות חם) ומערבבים עד לספיגה.
5. לאחר כ14-16 דקות מוסיפים את כל הפרטיות פנימה, מוזגים עוד קצת מהציר ומערבבים היטב. כאשר האורז הגיע למצב "אל דנטה" (מרכז הגרגיר מעט קשה) מכבים את האש.
6. מוסיפים מיד פטרוזיליה קצוצה, חמאהף פרמזן ומערבבים היטב להמסה מלאה. זמן הבישול הכולל צריך להיות כ20 דקות.
• ניתן להשתמש בכל סוג פטריות שאתם אוהבים.
• חשוב לערבב את האורז כל הזמן ולא לעזוב את עמדת הבישול.
• התוצאה הסופית לא אמורה להיות יבשה אלא מעט סמיכה.
אין אורז ברשימת החומרים... :=)
הגבהאימייל שלך לא יוצג באתר