מתכון למוס שוקולד וטחינה

מתכון למוס שוקולד וטחינה

27/12/2021
5 כוכבים (1 הצבעות)
...
מתכון למוס שוקולד וטחינה - קינוח כוסות מדהים קול להכנה. לרבים טחינה בקינוח נשמע מוזר, אבל אחרי שמנסים את הקינוח הזה מבינים שטחינה משתלבת נהדר גם בקינוחים. הקינוח הזה שהוא בעצם מוס שוקולד ומוס חלבה הוא קינוח מושלם לחגים, לימי הולדת, לשבתות או לכל אירוע אחר.
רמת קושי
קל
מנות
8
זמן הכנה
45 דקות
זמן עבודה
10 דקות
מטבח
עולמי
מצרכים

    למוס שוקולד:
    • 1 כוס (240 מ"ל) שמנת מתוקה, מחולקת
    • 100 גרם שוקולד מריר
     
    למוס טחינה:
    • 100 גרם טחינה גולמית
    • 1 כוס (240 מ"ל) שמנת מתוקה, קרה
    • 1/3 כוס + 1 כף (40 גרם) אבקת סוכר
    • 1 כפית תמצית וניל

הוראות הכנה
1. מכינים את מוס השוקולד: קוצצים את השוקולד לחתיכות קטנות ומעבירים לקערה חסינת חום, מוסיפים 1/4 כוס (60 מ"ל). מניחים את הקערה מעל סיר עם מים מבעבעים (בן מארי) וממיסים את השוקולד. מורידים מהאש ונותנים להתקרר במשך 20-30 דקות.
 
2. מקציפים את יתרת השמנת המתוקה, 3/4 כוס (180 מ"ל) עד לקבלת קצפת יציבה. מקפלים בעדינות את הקצפת אל השוקולד המומס שהתקרר מעט. מקפלים עד לאיחוד מלא ומעבירים לשק זילוף
.
3. מזלפים אל תוך כוסות הגשה. מעבירים למקרר למשך 30 דקות.
 
4. בנתיים מכינים מוס טחינה: מקציפים שמנת מתוקה, תמצית וניל ואבקת סוכר עד לקבלת קצפת יציבה. שופכים פנימה טחינה גולמית ומקפלים בעדינות עד לאיחוד מלא.
 
5. מעבירים לשק זילוף ומזלפים מעל שכבת מוס השוקולד.
 
6. מכסים בניילון נצמד ומעבירים להתייצבות במקרר למשך 4 שעות לפחות.
תגובות (0)
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות