בצלים ממולאים

בצלים ממולאים

8/11/2021
3.5 כוכבים (5 הצבעות)
...
מתכון לבצלים ממולאים בבשר, אורז ועשבי תיבול ברוטב סילאן מתקתק. מתכון טעים ופשוט להכנה. מתאים לחגים, שבתות או סתם לארוחת ערב משפחתית.
רמת קושי
קל
מנות
5
זמן הכנה
1 שעה ו30 דקות
זמן עבודה
30 דקות
מטבח
מזרח תיכוני
מצרכים

    • 4 בצלים גדולים
    • 500 גרם בשר טחון
    • 100 גרם אורז
    • ¼ צרור פטרוזיליה
    • ¼ צרור עלי נענע
    • 1 כפית מלח
    • 1/2 כפית פלפל שחור
    • 1/2 כפית פפריקה
    • 1/2 כפית בהרט
    • שום כתוש, 2 שיניים
    • 2 כפות שמן זית (אופציונלי)

    • לרוטב:
    • 1.5-2 כוסות ציר עוף/בקר
    • 1.5/2 כוסות מים
    • 1-2 כפות סילאן (תלוי במתיקות שאתם רוצים)
    • 1 עלה דפנה
    • 1 מקל קינמון
הוראות הכנה

1. ממלאים סיר גדול במים ומביאים לרתיחה. מקלפים את הבצלים וחותכים את הקצוות. עושים חתך בכל בצל לאורכו, החתך צריך להגיע בדיוק עד למרכז הבצל. מבשלים את הבצלים 15 דקות במים הרותחים, מוציאים מהמים ומצננים. ברגע שהתקרר מקלפים את שכבות הבצל.
 
2. קוצצים גס את הפטרוזיליה, הנענע ואת לבבות הבצל (בחלק הפנימי שנשאר לאחר קילוף השכבות).
 
3. בקערה גדולה מערבבים, בשר, אורז פטרוזיליה קצוצה, נענע קצוצה, לבבות בצל, תבלינים, שום כתוש ושמן זית (רק אם הבשר מאוד רזה).
 
4. מניחים 1-2 כפות (תלוי בגודל הבצל) בתוך שכבת בצל, ומגלגלים. 
 
5. אל סיר רחב שופכים ציר ומים, מוסיפים סילאן, עלה דפנה ומקל קינמון. מסדרים את כל הבצלים הממולאים כך שהחתך יהיה מופנה כלפי מטה. הנוזל צריך לכסות את שכבת הבצלים, אם לא מכסה תוסיפו מעט מים או ציר. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ונותנים להתבשל כשעה.

תגובות (0)
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות